De Cesar Millan methode


Yuus, gedragstherapeut voor honden

De werkwijze van Yuus is stevig verankerd in de methode van Cesar Millan. De basis is het principe dat honden drie primaire behoeften hebben: beweging, discipline en genegenheid – en dan ook in die volgorde.


Het is in de eerste plaats dus aan de eigenaar om de hond uitdagende oefening te geven, dit zal per ras of type hond verschillen. Dan volgt de behoefte aan helder gecommuniceerde – voor de hond begrijpelijke - regels en grenzen en ten slotte genegenheid. Honden die niet voldoende lopen, zwemmen of ravotten gaan ongewenst gedrag vertonen, net als honden die hun gang mogen gaan en niet aan duidelijke regels worden gehouden. En hoeveel je ook van je hond houdt, met hem knuffelt en het beste voer voor hem koopt, je hond zal in die gevallen bijna zeker gedragsproblemen gaan vertonen.

Je houdt van je hond. Anders was je dit nu niet aan het lezen. En je hond vertoont onwenselijk gedrag. Je bent bereid hier nu actie op te ondernemen. Noem het coaching, noem het hondentherapie, noem het trainen, Yuus Baldemir gaat op een begrijpelijke manier met jullie aan de slag. Na een intakeformulier en mogelijk een telefoongesprek maakt Yuus een inschatting over de tijd die hij denkt nodig te hebben en daarna komt Yuus, en meestal ook zijn assistent-coach Bassie, bij jullie thuis. Hij kan dan zien hoe jij en je hond visite begroeten, kennis maken met de gezinssituatie – soms zul je direct al advies krijgen de mand of bench te verplaatsen – en na een gesprekje en wat oefeningen gaan jullie naar buiten. Op straat kijken hoe het gaat, wat het gedrag is van je hond, maar zeker ook waardoor. De vaste route wandelen, terwijl Yuus observeert en tips geeft. Oefenen met een andere manier van de riem hanteren, met hoe je tegen je hond praat of fluit.


Hoe de coaching precies verloopt zal natuurlijk per geval verschillen, het soort en aantal sessies wordt aangepast naar het type wangedrag, de hond en de baas. Maar uiteindelijk gaat Yuus je leren om op kalme, assertieve wijze een echte baas te zijn voor je hond. Waardoor je hond echt jouw maatje kan worden.Werken aan gedragsveranderingen bij je hond


Wanneer je besluit aan de slag te gaan met de gedragsproblemen bij je hond verwacht Yuus wel van je dat je eerlijk naar jezelf bent. In eerste instantie leggen mensen vaak de gedragsproblemen volledig bij hun hond of bij incidenten die zijn voorgevallen. Men voert vaak een hele lijst van argumenten aan om te verklaren waarom hun hond zus of zo reageert. De hond is al een paar keer aangevallen, wordt vaak verteld. De hond komt uit het asiel, de achtergrond is niet bekend, hij is verwaarloosd, ze is mishandeld, opgesloten, ga zo maar door. Daarbij gaat men er dus eigenlijk van uit dat zo'n situatie of verleden een blijvende impact heeft op het karakter en gedrag van de hond.

Niets is minder waar. In een roedel zullen honden meer dan eens wat uit te vechten hebben, zonder dat dit leidt tot angstige honden, sloopgedrag, obsessief blaffen of welk ongewenst gedrag bij de honden dan ook. Het is andersom. Juist doordat de eigenaar steeds maar – met een verkeerde energie – rekening houdt met dat specifieke verleden of dat incident en (onbewust) signalen afgeeft, blijft de hond hierop reageren. Honden zijn meesters in het 'lezen' van lichaamstaal. Onbewuste signalen worden door je hond direct opgemerkt, kleine trekjes aan de riem of een angstige verstarring omdat een enge hond het parkje in loopt worden direct opgepakt en omgezet naar – volgens de hond – een logische reactie, met alle gevolgen van dien. Dit noemt men in de psychologie 'selffulfilling prophecy'. Yuus en Bassie kijken naar deze – soms hele kleine – signalen, maken ze bespreekbaar en gaan met jou en je hond aan de slag om dit te corrigeren.


Het is nooit te laat om aan de slag te gaan, samen met je hond. De uiterst effectieve werkwijze van Yuus, die gebaseerd is op de methode van Cesar Millan, laat jullie ongedwongen maatjes zijn met een ontspannen thuissituatie, die veel plezier beleven aan jullie wandelingen.


 

Vul nu het intake formulier in en word weer echte maatjes


Intake formulier