diensten


Verschillende hondentrainingen

Yuus geeft coaching, therapie of trainingen aan alle rassen en types honden en voor een verscheidenheid aan problemen. Medische oorzaken daargelaten, kan er met de juiste aanpak aan vrijwel elk probleemgedrag worden gewerkt.


We noemen hier enkele veel voorkomende probleemgebieden, maar neem gerust contact op als je niet zeker weet of Yuus in jullie specifieke geval ook kan helpen.

  • Opdringerig gedrag (continu aangehaald willen worden, of willen spelen)
  • Agressief gedrag (grommen en tanden laten zien, of daadwerkelijk aanvallen)
  • Angstig gedrag (wegloop-gedrag of angstbijten)
  • Angst voor harde geluiden (onweer, vrachtwagens of vuurwerk)
  • Slopen (bij alleen thuis of geen aandacht)
  • Doorlopend blaffen (bij visite of alleen thuis)
  • Ongehoorzaam (niet komen, niet los kunnen lopen)

Voor al deze onwenselijke gedragingen bestaat een oplossing! De eerste aanzet zal vaak hetzelfde zijn, zoals al bij het tabblad 'Werkwijze' is besproken: na een intake komen Yuus en Bassie bij jullie thuis en inventariseren jullie wisselwerking. Vaak zullen ze met jullie gaan wandelen, naar de bekende plekjes in de wijk en wat oefeningen proberen. Vervolgens komt er een plan van aanpak dat jullie op het lijf is geschreven.

De eerste tips krijg je nu al: geduld! Als je je hond ander gedrag wilt aanleren zul je ingesleten gedrag bij jezelf en je hond moeten gaan aanpassen. Wees niet te hard voor jezelf en wees blij met elke stap vooruitgang. Je maatje is het waard!

Puppytrainingen in soorten en maten

De welbekende puppycursussen worden vaak in groepsverband gegeven en omvatten een breed scala aan skills voor zowel de pup als de eigenaar.


Yuus biedt daarnaast ook korte trainingen aan, voor pups en jonge honden, waarbij ze leren om te gaan met roltrappen, het openbaar vervoer, harde geluiden of welke uitzonderlijke situatie dan ook. Dit is zeker praktisch wanneer het baasje zelf niet helemaal zeker is in bepaalde omstandigheden en deze angstige energie niet wil overdragen op het hondje.

Ook de bovengenoemde problemen bij volwassen honden kunnen al jong de kop op steken. Hoe eerder je hier met kennis van zaken wat aan doet, hoe groter de kans dat je pup als een blije volwassen hond zal opgroeien. Hondencoach Yuus staat jou en je pup hierin graag bij.


 

Vul nu het intake formulier in en word weer echte maatjes


Intake formulier